lauantai 25. heinäkuuta 2015

Kerrankin sattui

lauantaiksi mukava ilma, joka on ollut tosi harvinaista tänä kesänä. Multa paloi niska nurmikkoa ajaessa, jota en voinu kuvitellakaan tapahtuvaksi enkä laittanut aurinkovoidetta. On auringolla muutakin vaikutusta. Meillä on ollut monta vuotta pikku jasmike. Viime kesänä se kukki eka kerran muutamalla kukalla. Tänä kesänä siinä on paljon nuppuja joita olen odottanut avautuvaksi...


Tänään se aukas osan niistä. Tuoksu on mahtava 


vaikka kukka ei ole iso, mutta niitä on paljon.


"Itkumuurille" on ilmestynyt tälläinen kukka. Tästäkään ei ole mulla tietoo mikä se on ja mistä tullut?

Jaloritarinkannus on yllätti myös kukinnollaan.


Se on tullut istuttettua joskus kauan sitten liian paahteiselle paikalle, joten monena kesänä kukinto on jäänyt vähälle. Meinasin jo siirtää sen, mutta en ole uskaltanut mennä kaivelemaan koska takana on timanttituijia ja niiden juuret voi vahingoittua. Mikähän rutto lie tullut tuijiin. Meillä on molemmilla puolin pihaa niitä ja niistä on juhannuksen jälkeen ruennu menemään oksat ruskeiksi. Merkillisintä siinä on se, että ne kolme tuijaa jotka ovat varjossa, ruskistuvat pahemmin.


Orvokki tyytyy vähään ja kasvaa sammalten päällä kiven rakosessa. Vieressä kukki aiemmin patjarikko.


Mansikanpoiminta ei voi helpompaa olla, 7e laatikko kotiin tuotuna. Veli ja hänen vaimo kävi kylässä ja toivat laatikollisen mansikoita. Meinas käydä vaan niin hassusti ettei meinannu jäädä pakastimeen mitään, kun olivat niin hyviä!

Mansikan makuista viikkoo kaikille :)


2 kommenttia:

  1. Huomenta! Olipa muuten oikeesti ihana päivä eilen, melkeinen vois sanoa kesäpäiväksi!!! Jasmike on aivan ihana puska, tuoksu on aivan huumaava ja kukat niin kauniita!! Komeet ritarinkannukset ja kohtapuoliin kukalla nekin!! Oliskohan tuo sininen itkumuurille ilmestynyt kukka nimeltään Luhtavuohennokka - se tuli ekana mieleen mutta voin olla väärässä - lintujen mukana kulkeutuu monesti kaikenlaista yllätystä. Maukkaan näkönen mansikkalaatikko, enpä ihmettele jos ovat maistuneet!!! Ja parhaita ne mansikat ovatkin tuoreeltaan! Makustellaan....

    VastaaPoista
  2. Huomenta sinnekkin :) Nyt ei vaan voi sanoa että kaunista huomenta, taas alkaa satamaan. Harmi kun jasmikkeen oksat eivät kestä maljakossa. Keräilin niitä mukavan puskan sisälle, aamusella olivat jo kukat rutussa. Mansikat olivat tosi hyviä, ahneella on vaan likanen loppu. Söin hyvällä halulla ja paljon niitä, nyt on kitalaki kippee. Mutta olishan tuo pitänyt jo tietää miten siinä käy, mutta kun ne oli niin hyviä!! Tänään haaveilin meneväni mustikoita kahtelemaan....mäne nyt tuonne vesisateeseen. Pitää varmaan tyytyä neulomiseen, lomapäivän kunniaksi.

    VastaaPoista