perjantai 4. syyskuuta 2015

Kukkapenkin laittoo

Olen pitkin kesää katellu perennapenkkiän että se taitaa kohta tursuta ylilaidan. Vähän aikaa sitten tuli ajatus että jos istuttelis siihen angervoita. Tilaisuus siihen tulikin äkimmin mitä luulin. Eräs ystävä on hävittämässä isoa perennapenkkiä ja häneltä sain angervoita aikasmoisen määrän. Viime sunnuntaina sitten tartuttiin tuumasta toimeen ja perattiin tämä rytökasa


Osa kukista siirtyi suoraan kompostiin, osa sai uuden omistajan, osalle löytyi omasta pihasta uusi paikka. 

Aikas paljonhan tämä siisteytyi

Nyt niillä on vähän tilaakin missä kasvaa. Jos ei satu taas myyrät talven aikana kaikkia syömään.

Omaan pihaan jääneille tehtiin uusia penkkejä. Aitan vierelle  ja ison kiven juureen. Päivänliljat kärsivät jakamisesta ja ovat retkallaan. Eikä niitten ilmettä ainakaan paranna toissa yönä vieraillut halla. Liljojen väliin laitoin jotain sipuleita, ei nimittäin oo mitään tietoo mitä ne ovat. Nekin oli lähtöisin sieltä ystävän kukkapenkistä.

Vähitellen valmistui myöskin pöllö paita...


Langat ja ohjeet tilasin Knittingroomista. Lanka on nelosen puikoilla neulottava, tosi pehmoinen Ulriikka. Paita on kaksi vuotiaan koolla, johon meni lankaa n. 240g.

Isäntä oli tänään kasaillu kahden rukin osista aittaa koristeen.


Pitäs kierrellä kirppareita enemmän, niistä vois löytää samankaltaisia koristuksia lisää.

Hallan värittämää syyskuun alkua kaikille :)


5 kommenttia:

 1. Ison homman ootte tehnyt mutta on kyllä kannattanu! Tuskin maltan oottaa että näen niistä kuvia sitten ensi kesänä..... Minä en oo saanu edes käytyy sipuliostoksilla vaikka moneen kertaan oon ollu tilausta tekemässä....Tämä pikkukoululaisten"iltapäiväkerho" on vieny mehut kaikesta muusta. Se homma on ollu kyllä vaivansa väärti ja kivaa on ollu. Jostain kumman syystä sanavarastooni on taas hiipiny nuo "pitäis" ja "sitten kun".....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kannata hirveetä ootella, iso myyrä veti jo rinkiä penkin ympärillä. Minäkin olin ostamassa tulppaanin sipuleita, muistin sitten myyrän, joten jätin kauppaan. Minun sanastosta nuo sanat ei oo hävinnä vielä mihnkään. Siihen on vaan tullu lisää " sitten joku päivä".

   Poista
 2. Asettuhan ne taimet siihen pyöreeseenkin penkkiin! ;) Ja tuo kiven ympärys on parempi ku hyvä! :)

  VastaaPoista