lauantai 6. kesäkuuta 2015

Kesäkuun on alkanut

pihamaalla puuhastelessa minkä töiltä ja vesisateelta on pystynyt. Vettä on kyllä satanut kiitettävästi ja tuullut niin että pitää pitää vaatteita päällä ettei lähde tuulen mukaan.

Perennapenkkiin oli talvella mieltynyt Mauri Myyrä ja hänen puolisonsa Meeri... tai ainakin sille se keväällä näytti. Aikas monta kukkaa oli hävinnä, joten perkasin toisen pään siitä ja istuttelin siihen uutta

Onneksi sain pienen särkyneensydämen ja unikon juurakoita. Vanhempia kukkia jaoin ja laitoin niitä uusiin paikkoihin. Tänään ostin leimurakkauden ja keijunkukan taimia lisäksi tuohon. Aikas surkeen näköistä vielä, toivottavasti lähtevät kasvamaan..
Toinen puoli penkistä ei ollut mielettänyt vaan siinä säästyi perennat


Onneksi myöskin kalliokielot oli säilyneet

Nyt kun vaan lämpenis ne puhkeis kukkaan. Muutama sisukas narsissi jaksaa vieläkin kukkia.
Terijoen salavat olivat saaneet osansa. Myyrät oli tuhonna lumen alta, jänikset lumen päältä, ja lumi oli halkonut loput, joten ne sai sahasta 
Tuota yhtä en ( vielä ) raaskinu katkoa. Vielä on kolme käymättä läpi, miten niille käy..

Oli ihana yllätys kun toinen omppupuu näyttää selviävän ja siinä on 
nuppuja. Mutta toinen on vielä epävarman näköinen selvitäkkö vai ei 

Vähemmän vaurioita saanut herttavuorenkilpi penger kukkii eka kerran näinkin paljon 


Ja tuomipihlajoita ei hetkauta mikään.


Tuijien juuressa on sekalainen seurakunta eri kukkia ja iso kivi. Mintun mielestä tuolle kivelle kuuluu jääkarhu. Viime lauantaina oli karhu ilmestynyt sinne :) 


Terveisiä vävyille että kukka oottaa eteisessä :)


Kulleron keltaista kesäkuuta kaikille :)

2 kommenttia:

  1. Voi että! On sulla komean kokoinen perennapenkki! Ja ihania nuo kalliokielot!!! Olispa mullakin noin iso piha!!!! Ja tuo vuorenkilpipenger on todellakin komea, kukkii upeasti. Mulla on muutama raasu soikealehtinen vuorenkilpi enkä juur ilkeä niistä kuvia näytellä, arvaat varmaan miltä näyttävät... Kotosalla en ole juurikaan ehtiny kukkapenkkejä repostelemaan viime aikoina, aika on menny kasvimaan kimpussa mökillä. Nyt sielläkin alkaa olla hommat loppusuoralla, sipulia ja hernettä jos vielä saisin vähän maahan niin pääsisi mahdollista satoa odottelemaan..... Kylmää ja märkää on kyllä ollut tämä alkukesä, toivottavasti iso kesä on toisenlainen... Mukavaa sunnuntaita sinulle!

    VastaaPoista
  2. Moi ievastiina :) Perennapenkki on kutistunut tuohon yhteen, muutama vuosi sitten niitä oli kolme. Nyt niistä on tähteenä muutama pieni läntti, lähinnä jakotaimia joita oon istutellu kun en oo raskinu kompostiinkaan nakata. Onhan iso piha ihan hyvä, varsinkin lasten kanssa, mutta työläs pitää se siistin näkösenä. Nurmikon ajo jo vie useamman tunnin viikossa. Ethän oo istuttanu vuorenkilpiä liian syvään ja liian "hyvään" maahan? Molemmat penkereet ovat savi/hiekka kenttää. Eivät tartte paljon muuta hoitoa. Onneksi ei enää oo kasvimaata, mäkäröitten kanssa ei oo niin mukavaa tehdä tuttavuutta. Niitä on nyt ainakin tarpeeksi. Herneitä meinasin laittaa isoon ruukkuun, saavat ipanat syksyllä napostella. Niitä lämpöisiä ilmoja odotellessa..

    VastaaPoista