sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Äitienpäivän viettoa

ja haravointia... samalla voi "ihailla" mitä kaikkee voikin talven aikana hangen alla tapahtua. Onhan se hyvä että luonto on monipuolista ja pientäkin eläimistöä on olemassa, mutta voiskohan ne jyrsimättä kaikkee?

Tälläistä jälkeä oli saatu herttavuorenkilvissäKylläpä meinas päästä itku, kun lumet alkoi sulaa penkereen päältä ja tämä hävitys paljastui!
Eikä tämä ole vaan muutamassa kohdassa vaan


koko tältä matkalta! Joudutaan nostamaan kaikki ylös ja istuttamaan ne uudestaan.

Vastaavasti tähän yläkentän ja talokentän väliseen penkereeseen 


ei oltu kajottu. Siinä kylläkin puskat ovat vielä pienempiä, josko sen takia ei oo ollu mieleinen.

Perennapenkki samoin 

on autio ja tyhjä! Monesta kukasta on muisto vaan. Onneksi joitakin oli säästynytkin


valkovuokot ja 
kalliokielot jotka pilkistää narsissien lomasta. Nämä narsissit ei oo vasta kuin nupuilla kun vähän matkan päässä vanhan kaivon luona
ne kukkivat. Samoin ruttojuuri. 

Tälle pensaalle en tiedä nimeä mutta näitä kasvaa täällä mitä ihmeellisissä paikoissa..


Kukinto on näin keväisin ennen lehtiä. Se on vaatimattoman näköinen lähes kerman värinen. Syksyllä siinä on punaiset marjat. 

Sisälläkin olen saanut ainakin kaksi kukkaa jopa kukkimaan


Kliiviat. Toinen on vasta nupullaan, toinen aukais just sopivasti eilen kukkansa.

"Vävyn tappajatkin" ovat hyvässä kasvussa. 


Nämä on vävy ihan itse nimennyt :) Bourgainville ja jasmike, toinen tarttuu kiinni ja toinen kuristaa. Jos jasmike ei saa henkee pois kuristamalla se tukehuttaa hajullaan. Vanhimman tytön mielestä se kukinto haisee kissanpissille...höh, sanon minä!

Kästyö rintamalla ei oo paljoo tapahtunu viikkoon. Joitakin pieniä liinan tapasia olen saanu väsättyä PuroBatikin lopuista. Niistä sitten kun ovat valmiita.

Västäräkin viserrystä kaikille :)
2 kommenttia:

  1. No ohhoh! Onpas ollu jyrsijät ahkerina! Harmi! Mutta komean kokonen perennapenkki sulla on ja varmaan kaunis kunhan pääsee täyteen kukoistukseensa. Ihanat kliiviat! Miten sinä ne saat kukkimaan? Siulla on muuten kivoja ruukkukasveja, ei onnistunu mulla tuo bougainvillean kasvatus kun joskus kokeilin. Pitäs varmaan kokeilla uudelleen...minusta se on aivan ihana. Tuo pensas lienee muuten terttuselja, ainakin näyttäisi siltä. Mulla ei oo vieläkään nuo vähäiset narsissit kukassaan, auennootko koskaan. Muutama valkovuokko on auennut tämän päivän aikana. Käytiin tänään mökillä ja sielläpä oli lumipalloheisi aivan maata myöten, oli repeilly lumen painosta niin että raapasin ihan tapeille koko höskän. Ja hirvet oli syöny marjapensaat niin nätisti tasakorkuisiksi, että ei tarvinnu kuin lamoavat oksat katkoa pois. Teerien jätöksiä ja hirven papanoita oli aivan koko tienoo täynnään. Villiä itää tuo mökkiseutu! Mukavaa alkavaa viikkoa siulle!

    VastaaPoista
  2. Moi ievastiina Ja kiitos vierailusta:) Kyllä myyrät ja jänikset saivat tuhoa aikaan tänä talvena. Ei oo ainoa kohta joka oli syöty. Mulla oli joskus kolme saman kokoista penkkiä, vähentelin tuohon yhteen. Kliiviat ovat saaneet osakseen joko huonoa tai vielä huonompaa hoitoa. Kastellu millon oon muistanu ja ruukutkin on täynnä juuria. Olisko siinä syy, ehken sen pitääkin olla vähän ahtaalla...en tiijä. Bougainvillen oksat ovat viime kesäsestä kukasta. Syksyllä haaveilin että säilyttäsin sen tälle kesälle, mutta talvella jouduin sen hävittämään. Otettiin sillon nuo kolme oksaa maljakkoon, ajatuksella lähtee tai ei. Ne olivat koko talven siinä, nyt laitoin ne vasta multaan. Saas nähdä kerkeekö kasvaa tänä kesänä. Puska muuten on terttuselja. Netin mukaan paskanmarja. Sekin asia on nyt tiedossa minkälainen marja se on :) Onneksi meillä ei oo vielä hirvet kolunna pihaan, läheltä ne joskus kulkevat. Aurinkoista viikkoa sulle :)

    VastaaPoista